Lucruri pe care le poti face a proteja mediul inconjurator. Partea a VI-a

mini frigiderMediul înconjurător cuprinde o multitudine de specii vii, resurse naturale, vegetație, microorganisme, roci, atmosferă, climă, vreme. Toate aceste elemente, plus noi, ca rasă umană, avem de suferit din cauza activităților umane care creează poluare, suprasolicitare și consumarea excesivă a resurselor planetei. Distrugerea planetei poate avea urmări foarte grave asupra sănătății noastre, astfel că noi suntem cei care ar trebui să facem tot ce putem pentru a fi mai responsabili. Iată câteva obiceiuri pe care le poți implementa și tu pentru a ajuta la protejarea mediului înconjurător:

1. Alege un mini frigider
Un mini frigider, după cum ne-am aștepta, are dimensiuni extrem de mici. Acesta este ideal pentru o persoană care locuiește într-o casă micuță, precum o garsonieră, sau chiar și pentru o familie mai numeroasă care nu gătește prea mult și care nu are multe produse alimentare pe care să le depoziteze la rece. Datorită dimensiunilor foarte mici, un mini frigider consumă mult mai puțină energie electrică decât un frigider obișnuit, full size. În aceste condiții, dacă nu cumperi prea multe alimente pe care să le plasezi în frigider, achiziționează cu încredere un mini frigider.
2. Scoate din priză electronicele și electrocasnicele atunci când pleci într-o călătorie
Dacă pleci într-o călătorie pentru mai mult de câteva zile ar fi extrem de util să scoți din priză electrocasnicele și obiectele electronice, pentru a evita un consum prea mare de energie electrică, care este atât de prețioasă și care se produce cu riscul distrugerii mediului înconjurător. Un astfel de gest micuț poate contribui mai mult decât te-ai aștepta la protejarea mediului înconjurător.
3. Condu o mașină electrică sau hybrid
În zilele noastre avem posibilitatea de a ne cumpăra mașini electrice sau hybrid, care reduc foarte mult emisia de gaze toxice. În acest fel putem micșora nivelul de poluare la care este supus mediul înconjurător.